Avokado, gurka och mango. Klädd med scampi, lax, avokado, tonfisk och vitfisk. Toppad med chilimajonnäs och masagomix.

Innehåll
Allergener

Avokado, gurka och mango. Klädd med scampi, lax, avokado, tonfisk och vitfisk. Toppad med chilimajonnäs och masagomix.

ALLERGENER SOM BEHANDLAS I VÅRT KÖK.

Det är viktigt att du får reda på vilka allergener vi behandlar i vårt kök. Här är en lista över alla våra rätter och vilka allergener varje rätt innehåller. Om du är allergisk eller har några frågor, prata med vår personal på plats eller skicka ett mail till erikslund@ikosushi.se 
Vi kan inte garantera att någon produkt är ”fri från” då vi hanterar allergenerna i lokalen och det finns alltid risk för kontaminering. Dvs, att en allergen från en produkt kan föras över till en annan produkt. 

Hur kan kontaminering av allergener ske hos oss?

1. Via luften. Ämnen kan bli luftburna och hamna på ställen de inte ska vara.
2. Via vår personal. Trots att vi har bra rutiner och kontroller kring hygien och livsmedelshantering, kan ämnen överföras via händer och kläder.
3. Via verktyg och maskiner. Även fast vi diskar alla verktyg och maskiner som används vid tillagning av maten, (exempelvis diskas alla wokpannor och slevar efter varje tillagad maträtt) kan det finnas risk för kontaminering.
4. Via samfritering. Vi samfriterar idag på alla våra restauranger på grund av att det inte finns resurser till att separera frityren. Vi jobbar på att hitta en bättre lösning.

Instruktioner till allergentabell:

Fält markerade med x  Maträtten innehåller den angivna allergenen.

Fält markerade med –  Allergen/ingrediensen är inte tillsatt


Kan vi laga maträtter utan att tillsätta allergener?

Det beror på vilken allergen och vilken maträtt. Fråga personalen så hjälper de dig. Observera att även om en viss allergen inte har tillsatts så kan vi inte garantera att maten är ”fri från”.